September 30, 2021 In the News No Comments

AGF’s coverage of our press release announcing the LOI signed with Valecom in Martinique.

Martinique: Plastic Van Bananen Omgezet in Energie

AGF | September 30, 2021

Een nieuw ‘waste-to-energy’-project in het Caribisch gebied zal commercieel afval omzetten in CO2-vrij, hernieuwbaar waterstofsyngas, waarmee op het eiland elektrische energie wordt opgewekt. Het in Californië gevestigde Ways2H en het Caribische energie- en milieubedrijf Valecom hebben een intentieverklaring ondertekend om maar liefst 9.000 ton commercieel afval om te zetten in waterstof.

De eilandnatie gebruikt ongeveer 3.000 ton plastic folie om haar bananen voor de export te beschermen. WAYS2H zal aanvankelijk 24 ton bedrijfsafval per dag verwerken. De conversie zal nog eens 8 ton per dag opnemen zodra de infrastructuur volledig operationeel is.

Ways2H en zijn aandeelhouder en technologiepartner Japan Blue Energy ontwikkelden hun gepatenteerd thermochemisch proces dat afval bij een hoge temperatuur omzet in waterstof van hoge kwaliteit als brandstof.

Power-eng.com meldt dat de als bijproduct geproduceerde houtskool wordt opgevangen en samen met het resterende restgas als brandstof wordt gebruikt om de energie op te wekken die nodig is voor de thermochemische omzetting van de afvalgrondstof, waardoor de onderneming zelf in de benodigde energie voorziet.

Publicatiedatum: do 30 sep 2021

Written by Ways2H